PICTURĂ 

Despre expoziția de pictură și desen “Step by Step”, 26 Mai 2023

În cadrul expoziției cursului de pictură și desen „Step by Step”, copiii au prezentat creațiile artistice, care au fost realizate pe parcursul unui proces de învățare treptat și progresiv. 

Astfel, sediul nostru și-a deschis din nou porțile pentru publicul larg, pe 26 Mai 2023.

Peste 300 de persoane au vizitat expoziția pe parcursul a două ore, cât timp a fost deschisă. 

Copii cu vârste între 7-15 ani, au realizat, sub îndrumarea artistului nostru vizual – Lavinia Gherghina – o varietate de lucrări în diverse teme, tehnici și materiale, de la simple, la complexe, în funcție de nivelul de experiență și de abilitățile fiecărui copil. Naturi statice, portrete, artă botanică, compoziții plastice și reproduceri după lucrările marilor artiști au însuflețit sediul nostru de pe Strada Popa Soare. 

 O parte dintre expozanții noștri ne-au trecut pragul pentru prima dată în ziua expoziției, pentru că participă la cursurile de pictură și desen online. Privind lucrările lor, ne-am convins încă o dată că nu contează dacă participi la cursul online sau fizic, ci tot ce ai nevoie pentru a reuși este determinarea. 

Vă mulțumim că ne-ați vizitat și sperăm că ați avut o experiență plină de bucurie și inspirație!

Vă mulțumim că v-ați bucurat alături de noi de talentul și creativitatea copiilor în diferite etape ale dezvoltării lor artistice. Apreciind și susținând munca lor, ați contribuit la construirea încrederii și a motivației copiilor de a-și continua pasiunea pentru artă. 

De ce cursul de pictură și desen “Step by Step” este cea mai bună alegere pentru copilul tău? 

Cursul de pictură și desen “Step by Step” are o structură complexă, fiind o alternativă educațională care așează copilul și abilitățile acestuia în centrul procesului de predare-învățare.

Predarea este adaptată nevoilor lui și este încurajat să își exprime opinia.Profesorul nostru îi oferă consultanță gratuită în afara orelor de curs.

Învață teoria prin practică și să realizeze o lucrare logic, descoperind cea mai ușoară cale. Își exersează atenția, puterea de concentrare și răbdarea.

Desigur,  poate urma cursul fizic sau online.

Copilul tău poate începe cursul oricând, pe parcursul unui an, fără să fie constrâns de stadiul la care se află ceilalți cursanți. Indiferent că preferă pictura / desenul sau pe ambele, în cadrul atelierului se va consulta permanent cu profesorul coordonator și împreună vor alege cea mai bună alternativă pentru fiecare lucrare.

 

BENZI DESENATE 

Atelierul de benzi desenate cu poveste interactiva “Eden și prietenul imaginar”

Un atelier pe bune, complet, complex și interactiv, primul atelier de benzi desenate dintr-o serie. O provocare pentru copiii pasionați de povești, desen și scris. Un proiect nou pe care copiii, care frecventează cursurile și programul after school Central Art Studio, îl așteptau de mult. 

Atelierul de benzi desenate, structurat în două sesiuni, a câte 3 ore, a avut la bază povestea scrisă de artistul nostru vizual Lavinia Gherghina. O poveste despre Eden, un preadolescent pasionat de desen care primește în dar de la părinții lui un set nou de creioane colorate. Creioanele se dovedesc a fi magice, pentru că prietenul imaginar desenat de Eden prinde viață. Iar de aici viața monotonă a băiatului se transformă într-o adevărată aventură.

 În prima sesiune copiii au ascultat fascinați povestea originală, după care SURPRIZĂ! au primit povestea cu părți din text lipsă și au rescris-o, punând în joc cel mai bun atu pe care un copil îl are: imaginația. 

Când toate poveștile au fost gata, copiii au învățat cum să schițeze personajele principale: Eden și Rah – prietenul imaginar. 

În a doua sesiune a atelierului, copiii au transpus povestea reinterpretată de ei într-o bandă desenată. 

Acest atelier a fost o modalitate excelentă de a stimula creativitatea și imaginația. 

De ce să alegi astfel de activități pentru copilul tău?

În concluzie, atelierele de benzi desenate sunt o modalitate minunată de a dezvolta creativitatea, abilitățile artistice și de povestire ale copiilor, oferindu-le în același timp oportunitatea de a se exprima și de a colabora într-un mediu distractiv și stimulant. 

În curând atelierele de benzi desenate vor fi reluate pentru noi mici artiști!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!