Andreea Maria Turianu și Victor Ilie

Central Art Studio s-a născut din respect și din dorința de a răspunde necesităților copiilor, mai exact, a viitoarelor generații de tineri. În urmă cu 4 ani, prima noastră piesă de teatru cu copii ne deschidea calea către un nou drum, ce ni se părea atât de familiar: lumea copiilor. Ulterior, prin cursurile de actorie, am creat și am pus în scenă diferite spectacole împreună cu copiii: „Crăciunul ca o poveste”, „Când jucăriile spun pa”, „Păsările”, „Visul unei nopți de vară”, „Micul Prinț”, „Crăciun românesc” și „Noaptea de Sânziene”, cu suportul gazdelor noastre: Teatru de Artă, Muzeul Țăranului Român, Casa de Cultură a Studenților București, La Mia Musica, Arcub și Teatrul de Comedie. Am organizat ateliere de teatru în școli (în cadrul programului „Școala altfel”), centre culturale și evenimente caritabile. Am susținut ateliere pentru adolescenți și tineri cu dizabilități (dezvoltare personală prin teatru). De asemenea ne place să ne distrăm și să pătrundem în universul copiilor organizând petreceri animate, tabere artistice și ședințe foto. 

În 2017 Andreea a lansat primul ei volum de teatru pentru copii „Vocea copilăriei – Teatru pentru copii mici și mari” prin editura Universitară, din dorința de a ajunge mai aproape de limbajul, necesitățile și dorințele copiilor.

Vocea copilăriei este un manual de artă pe care Andreea, ca trainer de actorie îl propune cursanților ca metodă practică pentru punerea în scenă a spectacolelor.

Încurajăm copiii prin materiile propuse să se lase purtați de imaginație, învățând lucruri noi, de la tehnica vorbirii în public, până la studierea atentă a comportamentului și a propriului rol în societate. Orice copil va ajunge să capete încredere în sine și în cei din jurul său, devenind stăpân pe situație și încrezător în propriile lui forțe, pentru că arta face diferența în personalitatea unui copil.

“Cea mai mare satisfacție resimțită vreodată pe plan profesional a venit în urma unui spectacol, când mama unuia dintre elevii noștri mi-a mulțumit pentru tot ce-am făcut pentru copilul ei, încercând să-și steargă lacrimile ce-i curgeau pe obraji de emoție. Acela a fost momentul în care am conștientizat câtă bucurie a adus munca noastră în sufletul unui om.”

Andreea Maria Turianu

“Fiecare suflet de copil emană puritate, fericire, sinceritate, sensibilitate și bucuria de a trăi în această lume. Din păcate noi, adulții, de cele mai multe ori uităm adevăratele sentimente și trăiri, uităm că viața nu este numai gri, ci are și alte culori. Credem că menirea noastră este să învățăm copiii, dar pe zi ce trece descopăr cât de mult mai avem noi de învățat de la ei.”

Victor Ilie

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!